Publikavimo data: 2025-08-19
Mėsos kukuliai pomidorų padaže
Kukuliai laikomi tarptautiniu patiekalu, nes jie gaminami daugelyje pasaulio virtuvių, tik skirtingais pavadinimais. Pavyzdžiui, Švedijoje jie vadinami mėsos kukuliais. Manoma, kad mėsos kukuliai pas mus atkeliavo iš turkų virtuvės iš patiekalo, vadinamo "kufta". Tai džiovinti vaisiai, įdedami į maltos mėsos rutulį. Taip pat manoma, kad mėsos kukuliai savo sudėtimi labai panašūs į klasikinius kotletus, skiriasi patiekalai tik išvaizda. Čia verta paminėti, kad mėsos kukuliai dažnai gaminami iš visiškai skirtingų grūdų ir maltos mėsos rūšių, kartais pridedant bulvių ir avižinių dribsnių.
Žingsnis 1
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną. Sudėkite jį į dubenį su malta mėsa. Į tą patį dubenį suberkite duonos trupinius. Druskos ir pipirų pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iš gautos masės suformuokite kotletukus ir siųskite juos į įkaitintą keptuvę. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.
Žingsnis 3
Sumaišykite pomidorų pastą, grietinę, miltus ir česnaką. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Gautu padažu užpilkite mėsos kukulius ir troškinkite 10 minučių. Sudėkite žoleles ir dar 5 minutes troškinkite uždengę dangčiu.
Kategorijos