Mėsos kukuliai pomidorų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Mėsos kukuliai pomidorų padaže

Kukuliai laikomi tarptautiniu patiekalu, nes jie gaminami daugelyje pasaulio virtuvių, tik skirtingais pavadinimais. Pavyzdžiui, Švedijoje jie vadinami mėsos kukuliais. Manoma, kad mėsos kukuliai pas mus atkeliavo iš turkų virtuvės iš patiekalo, vadinamo "kufta". Tai džiovinti vaisiai, įdedami į maltos mėsos rutulį. Taip pat manoma, kad mėsos kukuliai savo sudėtimi labai panašūs į klasikinius kotletus, skiriasi patiekalai tik išvaizda. Čia verta paminėti, kad mėsos kukuliai dažnai gaminami iš visiškai skirtingų grūdų ir maltos mėsos rūšių, kartais pridedant bulvių ir avižinių dribsnių.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
280 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.95/5 (19 bal.)

Žingsnis 1

Mėsos kukuliai pomidorų padaže Žingsnis 1
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite svogūną. Sudėkite jį į dubenį su malta mėsa. Į tą patį dubenį suberkite duonos trupinius. Druskos ir pipirų pagal skonį. Kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 2

Mėsos kukuliai pomidorų padaže Žingsnis 2
Iš gautos masės suformuokite kotletukus ir siųskite juos į įkaitintą keptuvę. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių.

Žingsnis 3

Mėsos kukuliai pomidorų padaže Žingsnis 3
Sumaišykite pomidorų pastą, grietinę, miltus ir česnaką. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Gautu padažu užpilkite mėsos kukulius ir troškinkite 10 minučių. Sudėkite žoleles ir dar 5 minutes troškinkite uždengę dangčiu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos