Publikavimo data: 2025-08-20
Mėsos kukuliai pomidorų padaže
Mėsos kukuliai pomidorų padaže bus puiki alternatyva gardžiausiems kotletams. Maloniame saldžiarūgščiame pomidorų padaže troškinti švelnūs, sultingi ir aromatingi mėsos kukuliai bus puikus priedas prie bet kokio garnyro ir visiems paliks malonų poskonį.
Žingsnis 1
Paimkite didelį dubenį ir sudėkite į jį maltą mėsą. Į ją įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, gerai išminkykite ir išplakite. Sudrėkinkite rankas vandeniu ir suformuokite nedidelius mėsos kukulius, apvoliokite juos miltuose, apkepkite iš visų pusių ant vidutinės ugnies, išimkite iš keptuvės.
Žingsnis 2
Dabar sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūną, pakepinkite juos keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi, kol suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir kepkite 1 minutę, tada supilkite miltus, išmaišykite.
Žingsnis 3
Į padažą sudėkite apkeptus kotletus, užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite lauro lapų, cukraus, druskos ir pipirų pagal skonį. Padažui užvirus, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite patiekalą 25-30 min. ant silpnos ugnies.
Kategorijos