Publikavimo data: 2025-08-20
Mėsos kukuliai pomidorų padaže
Tai puikūs mėsos kukuliai pomidorų padaže. Privalote paragauti!
Žingsnis 1
Paimame 500 g maltos mėsos, įdedame 1 kubeliais supjaustytą svogūną.
Žingsnis 2
100 g ryžių gerai nuplaukite, 10 minučių pamirkykite ir išvirkite su vandeniu santykiu 1:2 (100 g ryžių, 200 ml vandens). Išvirusius ryžius suberkite į maltą mėsą.
Žingsnis 3
Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Į atskirą indą įberkite šiek tiek miltų ir rankomis iš maltos mėsos suformuokite dailius mėsos kukuliukus ir apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 6
Kepkite įkaitintame aliejuje, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Iškeptus mėsos kukulius dedu į atskirą indą.
Žingsnis 8
Kad būtų patogu keptuvėje pakepinti antrąją smulkintų svogūnų galvą.
Žingsnis 9
Tuo metu paimkite 500 ml vandens, 2 valgomuosius šaukštus pomidorų pastos ir 2 valgomuosius šaukštus miltų. Viską gerai išmaišykite
Žingsnis 10
Į keptuvę vėl sudėkite mėsos kukulius su pakepintais svogūnais ir viską užpilkite gautu mišiniu. Troškinkite ant silpnos ugnies 20 minučių.
Kategorijos