Publikavimo data: 2024-02-04
Mėsos kukuliai pomidorų padaže receptas
Naminiai mėsos kukuliai su pomidorų padažu yra tikrai skanūs, o jei prie jų dar pridedama minkšta bulvių košė, turite puikius pietus. Ne veltui mėsos kukulių yra daugelyje pasaulio virtuvių, pavyzdžiui, Švedijoje jie laikomi vienu pagrindinių nacionalinių patiekalų.
Žingsnis 1
Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Morkas nulupkite ir stambiai sutarkuokite. Užvirkite vandenį. Sumaišykite vandenį, pomidorų pastą ir miltus. Ryžius virkite, kol jie pusiau išvirs.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, ryžius, kiaušinį ir vieną svogūną. Apibarstykite druska, pipirais ir gerai išmaišykite. Naudokite maltą mėsą, kurios santykis yra 70 % jautienos ir 30 % kiaulienos.
Žingsnis 3
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi pakepinkite likusį svogūną ir morką (apie 1 minutę). Į keptuvę sudėkite mėsos kukulius ir lengvai apkepkite.
Žingsnis 4
Mėsos kukulius užpilkite pomidorų pasta, druska, pipirais ir troškinkite po dangčiu ant silpnos ugnies apie 30 minučių.Į pomidorų pastą įmaišykite bazilikus, raudonėlius ir čiobrelius.
Kategorijos