Publikavimo data: 2025-08-17
Mėsos kukuliai pomidorų padaže su baltosiomis pupelėmis
Pupelėse yra visų būtinų medžiagų normaliam organizmo funkcionavimui, todėl žmogus gali ilgai valgyti vienas pupeles, tik kaitaliodamas jų rūšis, o jaustis puikiai ir neturėti jokių sveikatos problemų.
Žingsnis 1
Nulupkite vieną svogūną, supjaustykite jį mažais kubeliais ir sudėkite į maltą mėsą. Pasūdykite ir papipirinkite faršą, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Suformuokite mėsos kukulius. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų ir ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių apkepkite mėsos kukulius.
Žingsnis 2
Antrąjį svogūną nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Pomidorą perpjaukite per pusę, pašalinkite kotelį ir supjaustykite griežinėliais. Nulupkite kotelius, išimkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 3
Sudėkite supjaustytas daržoves, pomidorų minkštimą, prieskonius, druską, vandenį, išmaišykite ir užvirinkite. Uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol daržovės išvirs, tada sudėkite pupeles, išmaišykite ir virkite dar 5-10 minučių.
Kategorijos