Publikavimo data: 2025-08-19
Mėsos kukuliai pupelių ir pomidorų padaže
Mėsos kukuliai yra garnyras prie pagrindinių patiekalų šeimos valgių ir švenčių metu. Šio patiekalo privalumas tas, kad formuojant mėsos kukulius gali dalyvauti ir vaikai. Be to, šiam patiekalui skirti produktai yra labai prieinami, juos galima derinti su prieskoniais ir prieskoniais pagal skonį. Pats paruošimas neužima daug laiko, tačiau rezultatas neįtikėtinas.
Žingsnis 1
Į maltą mėsą sudėkite smulkintą svogūną, tarkuotas morkas, druską, pipirus ir sojų padažą. Mėsą gerai išmaišykite rankomis arba šaukštu. Suformuokite mėsos kukulius, lengvai juos paplakite, kad pasišalintų oro perteklius.
Žingsnis 2
Įkaitintoje keptuvėje alyvuogių aliejuje kepkite mėsos kukulius iš abiejų pusių po kelias minutes, kol iškeps. Į mėsos kukulius sudėkite konservuotas pupeles pomidorų sultyse ir supjaustytą saldžiąją papriką.
Žingsnis 3
Į keptuvę įpilkite 30 ml vandens ir 15-20 minučių troškinkite uždengę dangčiu. Tada išjunkite ugnį ir palikite 5-10 minučių pailsėti po dangčiu. Tada patiekite kaip garnyrą prie pagrindinio patiekalo.
Kategorijos