Publikavimo data: 2025-08-18
Mėsos kukuliai su bešamelio padažu
Europos virtuvės akcentas - baltas bešamelio padažas, tradiciškai naudojamas lazanijai, suflė ir apkepams. Pabandykite jame troškinti paprastus mėsos kukulius, pagamintus tik iš maltos mėsos, džiūvėsėlių, svogūno ir kiaušinio, ir jie taps nepaprasti.
Žingsnis 1
Nedideliame giliame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, smulkintą svogūną, kiaušinį, džiūvėsėlius, druską ir maltus pipirus. Mišinį gerai išminkykite ir suformuokite nedidelius apvalius mėsos kukulius. Kepkite juos iš visų pusių keptuvėje su aliejumi, kol apskrus.
Žingsnis 2
Norėdami pagaminti bešamelio padažą, puode ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir gerai išmaišykite plakikliu. Nuolat maišydami plona srovele supilkite pieną. Toliau maišykite, išplakdami visus gumulėlius, kol mišinys sutirštės. Kai tik padažas pradės virti, pagardinkite druska ir muskato riešutu ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Apkeptus kotletukus sudėkite į puodą arba gilią keptuvę, užpilkite bešamelio padažu ir 15 minučių troškinkite ant silpnos ugnies.
Kategorijos