Publikavimo data: 2024-04-14
Mėsos kukuliai su bulguru
Mėsos kukuliai su bulguru yra vienas gražiausių rytietiškos virtuvės patiekalų. Bulgur yra ryžių alternatyva, jo dedama į maltą mėsą. Bulgur - tai nuvalyti, garuose virti ir susmulkinti kviečiai. Šie grūdai plačiai naudojami Artimųjų Rytų virtuvėje. Į mėsos kukulius pridėjus bulguro, jie tampa sotesni ir sveikesni. Mėsos kukuliai įdaryti aromatingu pomidorų pastos ir keptų daržovių mišiniu.
Žingsnis 1
Morkas stambiai sutarkuokite.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Česnaką susmulkinkite taip, kaip jums patinka.
Žingsnis 4
Tame pačiame dubenyje sumaišykite maltą mėsą ir virtą bulgurą.
Žingsnis 5
Įdėkite šiek tiek keptų morkų ir svogūnų. Įdėkite sutrintą česnaką.
Žingsnis 6
Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sumaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 7
Iš maltos mėsos suformuokite mėsos kukulius. Apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 8
Paimkite gilią keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir kepkite mėsos kukulius, kol jie iškeps iki pusės, kol atsiras auksinė plutelė.
Žingsnis 9
Sudėkite mėsos kukulius į kepimo indą. Prieš tai formą patepkite augaliniu aliejumi.
Žingsnis 10
Paimkite gilią keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi. Apkepkite joje supjaustytas morkas ir svogūnus.
Žingsnis 11
Į keptuvėje esančias daržoves supilkite pomidorų pastą.
Žingsnis 12
Sumaišykite visus ingredientus. Pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Įdėkite lauro lapų. Supilkite į puodą verdantį vandenį ir sudėkite grietinę. Vėl sumaišykite visus ingredientus.
Žingsnis 13
Įdarykite mėsos kukulius daržovių mišiniu ir pomidorų pasta.
Žingsnis 14
Įdėkite patiekalą į įkaitintą iki 210 C temperatūros orkaitę 30 minučių.
Kategorijos