Publikavimo data: 2025-08-18
Mėsos kukuliai su grybais
Labai švelnūs mėsos kukuliai puikiai tinka lengvai vakarienei.
Žingsnis 1
Susmulkinkite 1 svogūną ir sutarkuokite morkas (galite jas ir supjaustyti, bet aš mėgstu tarkuotas). Siųskite juos kartu į keptuvę, įkaitintą su aliejumi, sudėkite pomidorų pastą. Nuolat maišykite, žiūrėdami, kad nesudegtų.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną arba susmulkinkite mikseriu. Nusunkite vandenį nuo ryžių.
Žingsnis 3
Įmaišykite faršą, svogūnus ir ryžius, pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Suformuokite mėsos kukulius ir sudėkite juos į keptuvę kartu su morkomis ir svogūnais. Kepkite iš abiejų pusių, kol lengvai paruduos.
Žingsnis 5
Į mėsos kukulius įpilkite verdančio vandens ir sumažinkite kaitrą iki pusės. Uždenkite dangčiu ir palikite 10-15 minučių, retkarčiais apversdami mėsos kukulius.
Žingsnis 6
Išvirkite grikius. Jie puikiai tinka prie patiekalo.
Žingsnis 7
Aš naudojau konservuotus grybus, bet galite naudoti ir šaldytus arba šviežius grybus. Juos smulkiai supjaustykite ir sudėkite į mėsos kukulius. Pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite dar 10-15 minučių.
Kategorijos