Publikavimo data: 2025-08-19
Mėsos kukuliai su morkomis
Šiandien mėsos kukuliai užima garbingą vietą ant daugelio tautų stalų, nes šis patiekalas yra tarptautinis. Kadangi nėra vieno klasikinio mėsos kukulių recepto, daugelis žmonių eksperimentuoja su šio patiekalo įdarais ir dydžiais. Neįmanoma išvardyti visų ingredientų, kuriuos mėsos kukulių mėgėjai deda į maltą mėsą. Paprastai tai būna įvairūs grūdai, mėsos rūšys, daržovės, o kartais net džiovinti vaisiai. Skiriasi ir šio patiekalo gaminimo būdai, nes mėsos kukuliai gali būti kepami, gruzdinami, troškinami, verdami multivarke, su įvairiais padažais ir be jų.
Žingsnis 1
Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite mėsos kukulius.
Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite vandens ir pakepinkite svogūnus bei morkas. Pomidorų pastą atskieskite puse puodelio vandens ir užpilkite ant daržovių. Troškinkite apie 7 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite mėsos kukulius ant daržovių ir troškinkite dar 10 minučių. Tada juos apverskite, kad morkos uždengtų mėsos kukulius, uždenkite dangčiu ir troškinkite, kol iškeps, dar apie 15 minučių.
Kategorijos