Publikavimo data: 2024-02-04
Mėsos kukuliai su padažu receptas
Šie mėsos kukuliai gali būti tiek pirmojo, tiek antrojo patiekalo dalis: mėsos kukuliai iš maltos mėsos dedami į sriubas ir sultinius. Ne mažiau skanūs ir orkaitėje kepti mėsos kukuliai su padažu. Tačiau jei pirmasis variantas bus labiau dietinis, tai antrasis - labai sotus. Išbandykite!
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite daržoves, stambiai sutarkuokite morkas, 10 g svogūnų supjaustykite pusžiedžiais, likusius svogūnus susmulkinkite. Papriką supjaustykite strypeliais. Atskirkite kiaušinio baltymą nuo trynio ir užvirkite vandenį.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsos kukulius: į maltą mėsą sudėkite smulkintą svogūną, druską, kiaušinio baltymą ir adžiką. Mėsą gerai išmaišykite ir formuokite vidutinio dydžio kotletus. Formuodami kotletus rankas sudrėkinkite šaltu vandeniu.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepkite daržoves: svogūną, morkas ir pusžiedžiais supjaustytą saldžiąją papriką. Tada supilkite vandenį, grietinę, pomidorų pastą, miltus ir gerai išmaišykite. Užvirinkite padažą, įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Sudėkite mėsos kukulius į keptuvę, uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 25 minutes.
Žingsnis 5
Patiekite mėsos kukulius su mėgstamu garnyru.
Kategorijos