Publikavimo data: 2024-01-06
Mėsos kukuliai su pomidorais receptas
Kukuliams su pomidorais pagaminti tereikia maltos mėsos ir šaukšto pomidorų pastos. Pagal šį receptą skanius pietus pasigaminsite vos per valandą. Mėsos kukuliams su pomidorais gaminti geriau naudoti maltą jautieną ir kiaulieną. Taip jų skonis bus intensyvesnis. O pats patiekalas - sotesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Jei maltinukus gaminate patys, sumalkite jautieną ir kiaulieną mėsmale vienodais kiekiais. Nulupkite svogūną nuo akėčių.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūną. Sudėkite jį į dubenį su malta mėsa. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, suformuokite kotletukus, apvoliokite juos miltuose ir kepkite iš abiejų pusių apie 2-3 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Norėdami paruošti padažą, į vandenį įpilkite pomidorų pastos. Įberkite cukraus, druskos ir maltų pipirų. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Į keptuvę su mėsos kukuliais suberkite lauro lapą ir pipirų žirnelius. Supilkite padažą ant mėsos kukulių ir troškinkite pusvalandį ant silpnos ugnies.
Žingsnis 6
Sudėkite mėsos kukulius į lėkštę ir gausiai apšlakstykite padažu. Kad patiekalas atrodytų kaip iš filmo apie Italiją, patiekite mėsos kukulius su virtais ilgais spagečiais. Spagečius virkite pasūdytame vandenyje 10-12 minučių. Nusausinkite, pagardinkite sviestu ir alyvuogių aliejumi.
Kategorijos