Publikavimo data: 2025-08-18
Mėsos kukuliai su rudaisiais ryžiais pomidorų padaže
Noriu pasidalyti skanaus ir sotaus patiekalo receptu kiekvienai dienai. Mėsos kukuliai būna sultingi, minkšti ir labai aromatingi. Ir jūsų šeimai jie tikrai patiks.
Žingsnis 1
Sudėkite ryžius, kiaušinį, smulkintą česnaką, prieskonius, druską ir pipirus pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi. Šlapiomis rankomis formuokite mėsos kukulius ir kepkite juos iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies 2-3 minutes, kol apskrus, kad susigertų mėsos sultys.
Žingsnis 3
Sluoksniuokite keptus mėsos kukulius.
Žingsnis 4
Susmulkinkite svogūnus ir stambiai sutarkuokite morkas. Toje pačioje keptuvėje maišydami 5 minutes pakepinkite daržoves.
Žingsnis 5
Į daržoves suberkite pomidorų pastą, druską, lauro lapą ir 200 ml vandens. Padažą gerai išmaišykite ir leiskite jam užvirti. Į padažą sudėkite mėsos kukulius, uždenkite dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių, kol iškeps. Jei padažas išvirtų, įpilkite daugiau vandens.
Kategorijos