Mėsos kukuliai su rudaisiais ryžiais pomidorų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Mėsos kukuliai su rudaisiais ryžiais pomidorų padaže

Noriu pasidalyti skanaus ir sotaus patiekalo receptu kiekvienai dienai. Mėsos kukuliai būna sultingi, minkšti ir labai aromatingi. Ir jūsų šeimai jie tikrai patiks.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
216 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Mėsos kukuliai su rudaisiais ryžiais pomidorų padaže Žingsnis 1
Sudėkite ryžius, kiaušinį, smulkintą česnaką, prieskonius, druską ir pipirus pagal skonį. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Mėsos kukuliai su rudaisiais ryžiais pomidorų padaže Žingsnis 2
Keptuvę patepkite augaliniu aliejumi. Šlapiomis rankomis formuokite mėsos kukulius ir kepkite juos iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies 2-3 minutes, kol apskrus, kad susigertų mėsos sultys.

Žingsnis 3

Mėsos kukuliai su rudaisiais ryžiais pomidorų padaže Žingsnis 3
Sluoksniuokite keptus mėsos kukulius.

Žingsnis 4

Mėsos kukuliai su rudaisiais ryžiais pomidorų padaže Žingsnis 4
Susmulkinkite svogūnus ir stambiai sutarkuokite morkas. Toje pačioje keptuvėje maišydami 5 minutes pakepinkite daržoves.

Žingsnis 5

Mėsos kukuliai su rudaisiais ryžiais pomidorų padaže Žingsnis 5
Į daržoves suberkite pomidorų pastą, druską, lauro lapą ir 200 ml vandens. Padažą gerai išmaišykite ir leiskite jam užvirti. Į padažą sudėkite mėsos kukulius, uždenkite dangčiu. Troškinkite ant silpnos ugnies 30 minučių, kol iškeps. Jei padažas išvirtų, įpilkite daugiau vandens.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, jautienos patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, dažni alergenai, pietūs, vakarienė, saldžiųjų pipirų sezonas, česnakų sezonas, mėsos kukuliai ir mėsos kukuliai, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos