Publikavimo data: 2024-06-09
Mėsos kukuliai su ryžiais pomidorų padaže
Mėsos kukuliai pagal šį receptą gaunasi labai švelnūs ir neįprasti, nes į juos dedama ryžių, o pomidorų padažas suteiks rūgštumo ir patiks visai šeimai. Šį patiekalą galima patiekti atskirai, lengvai vakarienei arba su garnyru. Kaip garnyrą galite paruošti, pavyzdžiui, grikius, bulvių košę arba makaronus.
Žingsnis 1
Maltą vištieną sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Sudėkite ryžius, dar kartą gerai išmaišykite ir iš maltos mėsos suformuokite mėsos kukulius - kotletukus.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir morkas. Kepkite ant vidutinės ugnies 9-10 minučių. Tada sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir troškinkite 1-2 minutes.
Žingsnis 4
Supilkite miltus, išmaišykite ir supilkite į keptuvę vandenį. Kai užvirs, į padažą suberkite mėsos kukulius. Sumažinkite ugnį iki minimalios ir uždengę dangčiu troškinkite 30-40 minučių. Likus 5-10 min. iki troškinimo pabaigos, įberkite smulkiai supjaustyto česnako, žolelių, druskos, pipirų ir prieskonių pagal skonį.
Kategorijos