Publikavimo data: 2025-08-19
Mėsos kukuliai su ryžiais pomidorų padaže
Mėsos kukuliai su ryžiais pomidorų padaže - labai lengvai paruošiamas, sotus ir skanus patiekalas. Ryžiai mėsos kukuliams suteikia švelnumo ir įdomaus skonio, o padažas su pomidorų pasta puikiai dera su mėsos kukuliais. Šį patiekalą galite patiekti su bet kokiu garnyru.
Žingsnis 1
Ryžius virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštės (apie 5 minutes), nuplaukite.
Žingsnis 2
Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais.
Žingsnis 3
Suformuokite nedidelius rutuliukus, kotletukus, apvoliokite juos miltuose.
Žingsnis 4
Sudėkite mėsos kukulius ant įkaitintos, riebalais išteptos keptuvės. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus, po 3-5 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Nulupkite svogūnus ir morkas, sutarkuokite morkas stambia tarka (turiu šaldytų), svogūnus supjaustykite kubeliais, paprikas - mažais gabalėliais (turiu šaldytų). Sudėkite supjaustytas daržoves į mėsos kukulius ir kepkite 3 minutes.
Žingsnis 6
Į keptuvėje esančius mėsos kukulius ir daržoves įpilkite vandens, pomidorų pastos, prieskonių ir druskos. Troškinkite 20 minučių, kol išvirs.
Kategorijos