Publikavimo data: 2025-08-21
Mėsos kukuliai su sūriu pomidorų ir grietinės padaže
Mėsos kukuliai - tai maži mėsos kukuliai, kurie paprastai kepami ir troškinami padaže. Siūlome išbandyti mėsos kukulių su sūriu receptą - jie daug skanesni ir įdomesni nei įprasti mėsos kukuliai. Šiuo atveju geriau troškinti pomidorų ir grietinės padaže, kad harmoningai derėtų įdaro ir mėsos skonis. Jei į šį padažą įbersite originalių prieskonių - imbiero, muskato riešuto ar baltųjų pipirų, padažą galima drąsiai patiekti su bet kokiais garnyrais.
Žingsnis 1
Nuplaukite svogūną ir žoleles šaltu vandeniu. Nulupkite svogūną ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Žoleles susmulkinkite peiliu.
Žingsnis 2
Sumaišykite paruoštą svogūną, susmulkintas žoleles su malta mėsa, suberkite džiūvėsėlius, druską, prieskonius ir vištienos kiaušinius. Sumaišykite maltą mėsą iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Kietąjį sūrį supjaustykite nedideliais 1½ cm dydžio kubeliais, kad tilptų į kiekvieną mėsos kukuliuką.
Žingsnis 4
Iš maltos mėsos suformuokite nedidelį plokštainį ir į jo vidurį įdėkite gabalėlį sūrio. Apvyniokite sūrį aplink maltą mėsą ir susukite į tvarkingą kamuoliuką.
Žingsnis 5
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją suformuotus mėsos kukulius arti vienas kito.
Žingsnis 6
Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę ir pomidorų padažą, pagal skonį įberkite druskos ir prieskonių. Įpilkite šiek tiek karšto vandens ir šiuo padažu užpilkite mėsos kukulius formoje.
Žingsnis 7
Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃ ir kepkite mėsos kukulius, kol iškeps, maždaug 40 minučių. Jei vietoj kiaulienos ir jautienos maltos mėsos naudosite vištienos ar kalakutienos maltą mėsą, kepimo laiką galite sutrumpinti iki 20-25 minučių.
Kategorijos