Publikavimo data: 2025-08-17
Mėsos kukulių kepsnys
Bendras mėsos patiekalų pavadinimas paprastai žymimas vienu paprastu žodžiu - kepsnys. Savo pavadinimą patiekalas gavo dėl gaminimo būdo, nes anksčiau gamindami žmonės naudojo atvirą ugnį. Beje, šis gaminimo būdas iki šių dienų laikomas geriausiu ir teisingiausiu, nes kepant ant ugnies patiekalas įgauna daugiau sultingumo, aromato ir skonio. Be mėsos, įprasta dėti daug daržovių, pavyzdžiui, bulvių, morkų, svogūnų, pomidorų, paprikų, česnakų ir kt. Patiekalas neapsieina be prieskonių kiekvienam skoniui ir aromatui.
Žingsnis 1
Sumaišykite maltą mėsą, pusę kepintų svogūnų, džiūvėsėlius, muskatą ir kalendrą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Iš mišinio suformuokite nedidelius mėsos kukulius. Kepkite juos keptuvėje atokiau nuo svogūnų.
Žingsnis 2
Į karščiui atsparų indą įpilkite nedidelį kiekį aliejaus. Sudėkite ingredientus tokiais sluoksniais: morkos, svogūnai, mėsos kukuliai, bulvės, čiobreliai, lauro lapas.
Žingsnis 3
Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Pašaukite patiekalą į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 45 minutėms.
Kategorijos