Mėsos kukulių kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Mėsos kukulių kepsnys

Bendras mėsos patiekalų pavadinimas paprastai žymimas vienu paprastu žodžiu - kepsnys. Savo pavadinimą patiekalas gavo dėl gaminimo būdo, nes anksčiau gamindami žmonės naudojo atvirą ugnį. Beje, šis gaminimo būdas iki šių dienų laikomas geriausiu ir teisingiausiu, nes kepant ant ugnies patiekalas įgauna daugiau sultingumo, aromato ir skonio. Be mėsos, įprasta dėti daug daržovių, pavyzdžiui, bulvių, morkų, svogūnų, pomidorų, paprikų, česnakų ir kt. Patiekalas neapsieina be prieskonių kiekvienam skoniui ir aromatui.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
146 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.07/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Mėsos kukulių kepsnys Žingsnis 1
Sumaišykite maltą mėsą, pusę kepintų svogūnų, džiūvėsėlius, muskatą ir kalendrą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Iš mišinio suformuokite nedidelius mėsos kukulius. Kepkite juos keptuvėje atokiau nuo svogūnų.

Žingsnis 2

Mėsos kukulių kepsnys Žingsnis 2
Į karščiui atsparų indą įpilkite nedidelį kiekį aliejaus. Sudėkite ingredientus tokiais sluoksniais: morkos, svogūnai, mėsos kukuliai, bulvės, čiobreliai, lauro lapas.

Žingsnis 3

Mėsos kukulių kepsnys Žingsnis 3
Pagal skonį patiekalą pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Pašaukite patiekalą į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę 45 minutėms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, mėsos patiekalai, kiaulienos patiekalai, grybų patiekalai, troškiniai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, sala, pietūs, vakarienė, grybų sezonas, bulvių sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, kepsnys, receptų knyga, kiaulienos kepsnys, grybų kepsnys, grybų kepsnys, bulvių vakarienė, bulvių kepsnys, bulvių kepsnys, kiaulienos vakarienė

Kategorijos