Publikavimo data: 2024-01-02
Mėsos lizdai receptas
Maltos mėsos lizdas su kiaušiniu gaunasi labai švelnus ir sultingas. Įdėjus kiaušinį receptas tampa gaivesnis ir originalesnis. Tokiam patiekalui tiks bet koks garnyras. O jei norite, kiaušinį galite pakeisti bulvių koše. Tada nereikės atskirai ruošti garnyro. Įdarą galima naudoti pagal savo skonį: kiaulienos, naminį, vištienos.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite kiaušinius. Paruoškite kepimo formą. Įkaitinkite orkaitę iki 180⁰C temperatūros.
Žingsnis 2
Smulkiai susmulkinkite petražoles. Paruoškite pagrindą: dubenyje sumaišykite maltą mėsą, petražoles, 1 kiaušinį, druską ir prieskonius.
Žingsnis 3
Iš gautos masės padarykite 3 kotletukus, apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
Žingsnis 4
Sudėkite kotletus į kepimo indą, kiekviename lizde padarykite ertmę ir į ją įmuškite kiaušinį. Tarp lizdų dėl skonio įdėkite česnako skiltelių.Norėdami kotletuose padaryti kiaušinių ertmes, sudrėkinkite stiklinės dugną vandeniu. Česnako skilteles geriau sutrinti plokščiąja peilio puse.
Žingsnis 5
Kepkite lizdus 25 minutes 180⁰C temperatūroje.
Žingsnis 6
Bus labai neįprasta patiekti ant tarkuotų agurkų salotų. Paruoštą kiaušinį pasūdykite ir pabarstykite prieskoniais.
Kategorijos