Publikavimo data: 2024-06-09
Mėsos mišrainė su rūkytais šonkauliukais ir agurkais
Jei jau seniai negaminote kažko fantastiško, beprotiškai aromatingo ir mėsingo, būtinai namuose paruoškite gardų rūkytų šonkaulių su kiaulienos sultiniu mišrainę. Mano šeima pasiruošusi giedoti odes šiam patiekalui! Soljanka tinka ir kasdienei vakarienei, ir šventiniam stalui. Solyanka - tai nuostabaus, su niekuo nepalyginamo skonio ir gardūs rūkyti šonkauliukai, kurių yra daug, ir alyvuogės, ir, žinoma, citrinos griežinėliai.
Žingsnis 1
Sudėkite kiaulieną į karštą puodą, užvirinkite, nuimkite putų perteklių. Į sultinį įberkite raudonėlio pipirų, lauro lapų, druskos ir pipirų pagal skonį, taip pat galite į sultinį įberti pusę svogūno ir morką. Sultinį virkite apie 90 minučių.
Žingsnis 2
Nuluptą ir nuplautą svogūną supjaustykite kubeliais. Nuluptą ir nuplautą morką sutarkuokite. Sutarkuokite raugintą agurką.
Žingsnis 3
Paruoškite daržovių padažą. Įkaitintoje keptuvėje su saulėgrąžų aliejumi pakepinkite svogūną, tada sudėkite tarkuotas morkas. Kepkite porą minučių. Įpilkite pomidorų pastos ir kelis šaukštus kiaulienos sultinio. Išmaišykite. Leiskite porą minučių pavirti ir sudėkite griežinėliais supjaustytą tarkuotą agurką. Virkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
Žingsnis 4
Visas dešreles supjaustykite apskritimais, saliamį supjaustykite kubeliais, apkepkite ant didelės ugnies keptuvėje kartu su daržovių padažu.
Žingsnis 5
Iš sultinio išimkite išvirtą kiaulieną, atvėsinkite ją ir supjaustykite griežinėliais. Jei kiaulieną virėte su kaulu, atskirkite virtą mėsą nuo kaulo ir supjaustykite gabalėliais. Vėliau mėsą įmeskite atgal į puodą.
Žingsnis 6
Į sultinį sudėkite kubeliais supjaustytas bulves.
Žingsnis 7
Į verdantį kiaulienos sultinį sudėkite mėsą ir keptą rūkytą mėsą. Virkite 10-15 minučių.
Žingsnis 8
Sudėkite keptas daržoves ir agurkus, keptus spenelius ir saliamį, taip pat rūkytus šonkauliukus. Virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 9
Pagal skonį įberkite alyvuogių, lauro lapų, druskos ir pipirų. Jei padažas nėra labai rūgštus, galite įpilti šiek tiek agurkų sūrymo. Virkite dar 10 minučių. Palikite paruoštą sūdytą padažą pastovėti.
Kategorijos