Publikavimo data: 2025-08-17
Mėsos suflė
Šį receptą įkvėpė "Fryer" kotletų receptas, tačiau be duonos ir naudojant metodą, kuris išsaugo kotletų minkštumą. Mano mama šiuos kotletus vadina mėsos suflė, nes jie labai minkšti, kreminiai ir sotūs. Kotletus malonu valgyti šiltus iš karto, galima valgyti be garnyro po vieną kaip suflė pyragą. Mano sūnus juos mėgsta labiau nei visus kitus mėsos kotletus ir prašo tik jų.
Žingsnis 1
Vištienos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, sviestą supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Baltą duoną pamirkykite piene ir išspauskite.
Žingsnis 3
Mėsmalėje su mažiausiomis skylutėmis apverskite mėsą su sviesto kubeliais.Pabaigoje apverskite duoną.
Žingsnis 4
Į maltą mėsą supilkite grietinėlę, įberkite druskos, cukraus ir baltųjų pipirų. Kruopščiai išmaišykite. Mišinys bus gana skystas - tai normalu.
Žingsnis 5
Dėkite maltą mėsą į šaldytuvą maždaug 30 minučių.
Žingsnis 6
Keptuvėje su trupučiu augalinio aliejaus lengvai apkepkite suformuotus kotletus. Svarbiausia, kad viena pusė lengvai paruduotų. Apverskite kotletą keptuvėje 1 minutę ir dėkite ant kepimo skardos. Ant kepimo skardos kotletai viduje bus beveik žali, o viršutinė pusė lengvai paruduos.
Žingsnis 7
Kepkite kotletus orkaitėje 150˚C temperatūroje, kol visiškai iškeps.
Kategorijos