Mėsos troškinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Mėsos troškinys

Yra žinoma, kad pirmą kartą troškinys paminėtas viduramžių Anglijoje. Nežinoma, kas buvo asmuo, kuris pirmasis paruošė šį patiekalą. Tačiau aišku viena: akivaizdu, kad jis nebuvo gurmanas ar koks nors virtuozas. Jis tikriausiai maišė viską, ką turėjo po ranka. Sunku pasakyti, ar tai buvo paprasčiausia sėkmė, ar iš anksto suplanuotas receptas, tačiau niekas negali abejoti jo paprastumu ir skoniu.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
191 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Mėsos troškinys Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Morkas supjaustykite šiaudeliais. Sudėkite daržoves į įkaitintą keptuvę ir lengvai apkepkite. Kai svogūnas taps skaidrus, į daržoves sudėkite maltą mėsą ir česnaką. Pagal skonį pasūdykite ir įberkite prieskonių. Gautą mišinį troškinkite dešimt minučių. Tada įmaišykite smulkiai supjaustytų petražolių. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Mėsos troškinys Žingsnis 2
Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu. Pagal skonį pasūdykite. Į verdantį vandenį supilkite makaronus. Virkite, kol makaronai išvirs iki pusės.

Žingsnis 3

Mėsos troškinys Žingsnis 3
Supjaustykite pomidorus ir paprikas kubeliais. Pomidorus apkepkite augaliniame aliejuje. Sudėkite kubeliais supjaustytas paprikas. Kruopščiai išmaišykite. Viską kartu penkias minutes troškinkite ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 4

Mėsos troškinys Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Pieną arba grietinėlę pašildykite ant silpnos ugnies iki 30-40 °C temperatūros. Sudėkite sviestą. Pagal skonį pagardinkite druska. Atsargiai ir lėtai įmaišykite miltus. Stebėkite, kad padažas nebūtų per daug klampus. Jis turi būti gana skystas. Pradėkite pildyti kepimo indą. Pirmuoju sluoksniu sudėkite pusę makaronų, paskleiskite juos po formą ir užpilkite puse padažo.

Žingsnis 5

Mėsos troškinys Žingsnis 5
Ant makaronų ir padažo sluoksnio sudėkite pusę maltos mėsos ir daržovių mišinio. Tada ant maltos mėsos ir daržovių sluoksnio sudėkite visą paprikų ir pomidorų mišinį. Likusius makaronus sudėkite ant paprikų ir pomidorų sluoksnio. Ant makaronų sluoksnio sudėkite likusią maltos mėsos ir daržovių masę. Ant viršaus užpilkite likusį padažą. Kiekvienu sluoksniu tolygiai paskirstykite visus ingredientus po visą formos plotą. Įdėkite formą su turiniu į 180 °C įkaitintą orkaitę 40 minučių. Palaukite, kol apkepas taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antra patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynų, sezonas morkų, sezonas česnakų, troškinys, mėsos troškinys, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, vermišelių troškinys, troškinys su sūriu, troškinys su kiaušiniais

Kategorijos