Mėsos troškinys su moliūgais ir raudonuoju vynu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-21

Mėsos troškinys su moliūgais ir raudonuoju vynu

Mėsos troškinys yra viena populiariausių mėsos ruošimo rūšių, pagrįsta ilgu troškinimu su daržovėmis ir kai kuriais padažais. Mėsos troškinimas vyne pasižymi ypatingu gardumu. Virimo metu išgaruoja visas alkoholis, todėl lieka tik išraiškingas saldumas ir lengvas pikantiškumas, kuris tiesiogine prasme pakylėja troškinį į naują skonio lygmenį.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
88 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Mėsos troškinys su moliūgais ir raudonuoju vynu Žingsnis 1
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūnus ir česnakus ir kepkite įkaitintame saulėgrąžų aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite į juos nedideliais gabalėliais supjaustytą mėsą ir kepkite, kol ji pusiau iškeps.

Žingsnis 2

Mėsos troškinys su moliūgais ir raudonuoju vynu Žingsnis 2
Moliūgą ir bulves supjaustykite nedideliais, nelabai stambiais kubeliais arba į savavališkus mažus gabalėlius. Iš paprikų pašalinkite kotelius ir sėklas ir supjaustykite dideliais kvadratėliais.

Žingsnis 3

Mėsos troškinys su moliūgais ir raudonuoju vynu Žingsnis 3
Moliniame puode sumaišykite keptą mėsą su svogūnais ir česnakais, bulvėmis, moliūgais ir saldžiąja paprika. Įpilkite sultinio, raudonojo vyno, druskos, maltų pipirų ir lauro lapų. Uždenkite puodą dangčiu ir pašaukite į 180 ℃ įkaitintą orkaitę 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos