Publikavimo data: 2024-09-21
Mėsos troškinys su moliūgais ir raudonuoju vynu
Mėsos troškinys yra viena populiariausių mėsos ruošimo rūšių, pagrįsta ilgu troškinimu su daržovėmis ir kai kuriais padažais. Mėsos troškinimas vyne pasižymi ypatingu gardumu. Virimo metu išgaruoja visas alkoholis, todėl lieka tik išraiškingas saldumas ir lengvas pikantiškumas, kuris tiesiogine prasme pakylėja troškinį į naują skonio lygmenį.
Žingsnis 1
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūnus ir česnakus ir kepkite įkaitintame saulėgrąžų aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite į juos nedideliais gabalėliais supjaustytą mėsą ir kepkite, kol ji pusiau iškeps.
Žingsnis 2
Moliūgą ir bulves supjaustykite nedideliais, nelabai stambiais kubeliais arba į savavališkus mažus gabalėlius. Iš paprikų pašalinkite kotelius ir sėklas ir supjaustykite dideliais kvadratėliais.
Žingsnis 3
Moliniame puode sumaišykite keptą mėsą su svogūnais ir česnakais, bulvėmis, moliūgais ir saldžiąja paprika. Įpilkite sultinio, raudonojo vyno, druskos, maltų pipirų ir lauro lapų. Uždenkite puodą dangčiu ir pašaukite į 180 ℃ įkaitintą orkaitę 40 minučių.
Kategorijos