Publikavimo data: 2025-08-17
Mėsos troškinys su paprikomis, pomidorais ir baklažanais
Patiekalų, vadinamų troškiniais, mada atkeliavo iš Prancūzijos. 1651 m. virėjas La Varenne'as meistriškai troškino mėsą su daržovėmis. Jis manė, kad tinkamas ir greitas mėsos iškepimas yra privalomas žingsnis. Tada virėjas sudėjo ingredientus į nedidelį katilą, pridėjo prieskonių ir baltojo vyno, ilgai troškino ant silpnos ugnies. Manoma, kad būtent jis paprastą patiekalą pavertė to meto kilmingųjų ir didikų valgiais.
Žingsnis 1
Kiaulieną ir jautieną supjaustykite 3-3,5 cm dydžio kubeliais. Pomidorus supjaustykite apskritais griežinėliais, papriką - griežinėliais, o moliūgą ir baklažaną - stambiais kubeliais.
Žingsnis 2
Dubenyje sumaišykite žoleles su paprikomis, baklažanais ir moliūgais. Pagardinkite druska ir prieskoniais ir išmaišykite. Palikite dubenį su daržovėmis 10-15 minučių, kad jos prisitrauktų sulčių.
Žingsnis 3
Į kepimo indą ant dugno sudėkite pomidorų griežinėlius, tada pusę daržovių mišinio, tada - griežinėliais pjaustytą mėsą. Ant mėsos sudėkite likusias daržoves, ryžius ir ant viršaus uždėkite pomidorų apskritimus. Įpilkite 1-2 puodelius vandens ir pašaukite į 160 °C temperatūros orkaitę 60 minučių.
Kategorijos