Publikavimo data: 2024-05-19
Mėsos zrazy orkaitėje
Orkaitėje kepamas įdarytas maltos mėsos zrazas yra nacionalinis lietuvių patiekalas, kuris išpopuliarėjo ir kaimyninėse šalyse. Tai mėsos kukuliai su įdaru, iškepti iki apetitą žadinančios rudos plutelės. Šio patiekalo gaminimas tokiu būdu laikomas naudingiausiu. Mat mėsos kepimas orkaitėje be augalinio aliejaus yra sveika alternatyva kepimui, kai produktai beveik plaukioja aliejuje. Pagal mūsų laipsnišką receptą aliejaus reikia tik daržovių masei. Mėsos zrazus orkaitėje galite kepti su įvairiais įdarais - grybais, sūriu, žolelėmis. Sąrašą riboja tik jūsų fantazija. Zrazy iš maltos mėsos galima kepti su bet kokia mėsa. Sultingi zrazy bus gaminami su kiauliena, o dietesni - su vištiena.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Kiaulienos mėsą supjaustykite skersai pluošto dideliais, ne storesniais kaip 1 cm storio griežinėliais. Juos išmuškite virtuviniu plaktuvu. Įtrinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Smulkiai supjaustykite svogūną, susmulkinkite česnaką, grybus supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę. Augaliniame aliejuje porą minučių pakepinkite svogūną. Įdėkite česnaką, o po minutės - supjaustytus grybus. Kepkite mišinį 5-7 minutes neuždengę dangčiu. Kai drėgmė šiek tiek išgaruos, supilkite vyną ir toliau kepkite faršą ant silpnos ugnies. Retkarčiais pamaišydami, troškinkite mišinį dar 2 minutes.
Žingsnis 4
Iš keptuvės įdarą išpilkite į dubenį ir leiskite jam atvėsti.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių pagal Celsijų. Suformuokite zrazus. Tam į išmušto mėsos gabalo vidurį įdėkite grybų įdaro, suvyniokite jį į vamzdelį ir mediniu iešmeliu sutvirtinkite kraštus. Naudokite visus paruoštus ingredientus.
Žingsnis 6
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite zrazy. Ant viršaus pabarstykite sausą prieskonių mišinį. Dėkite zrazus į orkaitę 30 minučių.
Žingsnis 7
Dėkite kvapnius karštus zrazus į lėkštę ir patiekite, prieš tai nuėmę medinius iešmelius.
Kategorijos