Midijų ir kalmarų salotos "Jūros bedugnė" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Midijų ir kalmarų salotos "Jūros bedugnė"

Midijų ir kalmarų salotos "Jūros bedugnė" - tai patiekalas, kuris papuoš šventę bet kokia proga. Jūros gėrybės yra visavertis baltymas, mažai kalorijų ir 100 % virškinamas. Jei įmanoma, kalmarus salotoms imkite žalius. Midijas - šaldytas. Rinkdamiesi krabų mėsą, atkreipkite dėmesį į galiojimo laiką ir sudėtį - pirmoje vietoje turėtų būti "surimi", žuvų malta mėsa. Grybai turėtų būti vidutinio dydžio, tankiomis elastingomis baltos, kreminės arba rudos spalvos kepurėlėmis.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
108 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.72/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Midijų ir kalmarų salotos "Jūros bedugnė" Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Kalmarus verdančiame vandenyje virkite 3 minutes, midijas - 5 minutes. Tada jūros gėrybes nusausinkite ant durtuvo ir atvėsinkite. Kalmarus supjaustykite juostelėmis.

Žingsnis 2

Midijų ir kalmarų salotos "Jūros bedugnė" Žingsnis 2
Paruoškite midijas ir grybus. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūną ir grybus, kol suminkštės (apie 7-10 min.). Sudėkite midijas, išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes. Tada sudėkite į lėkštę ir atvėsinkite.

Žingsnis 3

Midijų ir kalmarų salotos "Jūros bedugnė" Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Salotinėje sumaišykite midijas su grybais, krabų mėsa, kalmarais, kiaušiniais. Įdėkite majonezo, išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos