Publikavimo data: 2024-06-08
Midijų ir kalmarų salotos "Jūros bedugnė"
Midijų ir kalmarų salotos "Jūros bedugnė" - tai patiekalas, kuris papuoš šventę bet kokia proga. Jūros gėrybės yra visavertis baltymas, mažai kalorijų ir 100 % virškinamas. Jei įmanoma, kalmarus salotoms imkite žalius. Midijas - šaldytas. Rinkdamiesi krabų mėsą, atkreipkite dėmesį į galiojimo laiką ir sudėtį - pirmoje vietoje turėtų būti "surimi", žuvų malta mėsa. Grybai turėtų būti vidutinio dydžio, tankiomis elastingomis baltos, kreminės arba rudos spalvos kepurėlėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite produktus. Kalmarus verdančiame vandenyje virkite 3 minutes, midijas - 5 minutes. Tada jūros gėrybes nusausinkite ant durtuvo ir atvėsinkite. Kalmarus supjaustykite juostelėmis.
Žingsnis 2
Paruoškite midijas ir grybus. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūną ir grybus, kol suminkštės (apie 7-10 min.). Sudėkite midijas, išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes. Tada sudėkite į lėkštę ir atvėsinkite.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Salotinėje sumaišykite midijas su grybais, krabų mėsa, kalmarais, kiaušiniais. Įdėkite majonezo, išmaišykite. Dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos