Publikavimo data: 2025-08-19
Mielinės bulvytės su kopūstais
Blynai neabejotinai yra puikus patiekalas. Juos kepa visi: ir puikūs virėjai, ir paprastos namų šeimininkės. Ir kiekvienas turi savo mėgstamiausią receptą, pagal kurį juos gamina. Tačiau kartais norisi įvairovės ir kulinarinės minties polėkio. Ir tada į pagalbą ateina vaizduotė, kuri siūlo visokių įdomių ir neįprastų. Taip gimė tokie iš pažiūros paprasti, bet kartu ir neįprasti, o kartu ir labai mėgstami mieliniai apkepai su kopūstais. Plikyti, aromatingi, skanūs! Receptas toks paprastas, kad vargu ar atsispirsite pagundai pagaminti ne vieną keptuvę šio skanėsto.
Žingsnis 1
Kopūstus supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Virkite pasūdytame vandenyje, kol bus al dente. Išimkite iš keptuvės ir nusausinkite nuvarvintame sietelyje. Atvėsinkite.
Žingsnis 2
1/2 valgomojo šaukšto šilto vandens sumaišykite mieles ir cukrų. Leiskite mielėms ištirpti iki putų.
Žingsnis 3
Į pašildytą pieną supilkite augalinį aliejų, suberkite mieles ir druską. Išmaišykite. Leiskite tešlai pakilti, kol jos tūris padvigubės.
Žingsnis 4
Į pakilusią tešlą sudėkite virtus kopūstus. Išmaišykite. Leiskite dar kartą pakilti.
Žingsnis 5
Kepkite įkaitintoje ir gerai riebalais pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol paruduos.
Kategorijos