Publikavimo data: 2024-01-17
Mieliniai chačapuri su sūriu receptas
Kai sakoma "mieliniai chačapuriai su sūriu", iškart prisimeni namų kepimo skonį. Nėra vieno teisingo chačapuri recepto. Vieni mieliau jį gamina su matsoni, kiti - su pienu arba vandeniu. O sūrio įdaras pasirenkamas iš bet kokios rūšies sūrio. Taip pat ir kepimo būdas. Siūlome pabandyti kepti mielinius chačapuri orkaitėje.
Žingsnis 1
Patogiai išdėliokite visus produktus. Pasiruoškite gilų dubenį tešlai ir dubenį įdarui, paimkite kočėlą. Iš anksto sutarkuokite suluguni ir rankomis sutrinkite "Adygean". Miltus persijokite per sietelį. Nuplaukite papuošimui ir įdarui skirtas žoleles. Įdarui skirtas žoleles smulkiai supjaustykite. Česnako skiltelę nulupkite ir smulkiai sutarkuokite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Pašildykite vandenį, kol šiek tiek sušils, ir ištirpinkite jame mieles. Į gilų dubenį supilkite 2,5 puodelio miltų. Likusio ½ puodelio prireiks vėliau. Supilkite vandenį į miltus. Įmaišykite kiaušinį ir aliejų. Kruopščiai išmaišykite. Tešla turi tapti vientisa ir minkšta. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 60 minučių.
Žingsnis 3
Kol tešla kyla, paruoškite sūrio įdarą. Dubenyje sumaišykite tarkuotą suluguni ir Adygėjos sūrį, kiaušinį, smulkintas žoleles, česnaką, pipirus ir sviestą. Palikite ant stalo.
Žingsnis 4
Paruoškite khachapuri kepimui. Į pakilusią tešlą supilkite likusius miltus, išminkykite ir padalykite į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite kočėlu į apvalius maždaug 0,5 cm storio pyragėlius.
Žingsnis 5
Į kiekvienos plokštainio duonos vidurį dėkite įdaro, padalydami jį į 3 lygias dalis. Įdarą suvyniokite į tešlą, viršuje ją suriškite. Išlyginkite rankomis, apverskite ir lengvai išminkykite. Švelniai iškočiokite kočėlu. Keliose vietose pradurkite šakute, kad kepant išeitų oras.
Žingsnis 6
Dėkite ant kepimo skardos ir 15 minučių pašaukite į įkaitintą 180 °C orkaitę.
Žingsnis 7
Prieš patiekdami patiekalą papuoškite petražolėmis, krapais ir kalendromis. Kalendros būtinos! Tai vienas iš pagrindinių gruzinų virtuvės patiekalų.
Kategorijos