Publikavimo data: 2025-08-18
Mikrobangų krosnelėje džiovintos žolelės
Norite turėti ryškių ir sveikų žolelių bet kuriuo metų laiku. Šiuo metu ypač paplitęs žolelių laikymo būdas - marinuoti, šaldyti ir džiovinti. Svarbiausia tai, kad net ir džiūdami žalumynai toliau gamins naudingas medžiagas. Džiovinti žalumynai turi įspūdingą vitaminų ir mineralų rinkinį, pavyzdžiui, kalio, magnio, fosforo, cinko, seleno, mangano, vario ir kt. Džiovintos žolelės ypač naudojamos mėsos, daržovių ir pirmųjų patiekalų gamyboje. Paprastai tokios žolelės į patiekalą siunčiamos prieš pat gaminimo pabaigą, kad jos spėtų suteikti savo skonį.
Žingsnis 1
Sulenkite popierinį rankšluostį dviem sluoksniais, sudėkite ant jo žalumynus ir uždenkite.
Žingsnis 2
Žalumynus džiovinkite mikrobangų krosnelėje 5 minutes.
Kategorijos