Mikrobangų krosnelėje džiovintos žolelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Mikrobangų krosnelėje džiovintos žolelės

Norite turėti ryškių ir sveikų žolelių bet kuriuo metų laiku. Šiuo metu ypač paplitęs žolelių laikymo būdas - marinuoti, šaldyti ir džiovinti. Svarbiausia tai, kad net ir džiūdami žalumynai toliau gamins naudingas medžiagas. Džiovinti žalumynai turi įspūdingą vitaminų ir mineralų rinkinį, pavyzdžiui, kalio, magnio, fosforo, cinko, seleno, mangano, vario ir kt. Džiovintos žolelės ypač naudojamos mėsos, daržovių ir pirmųjų patiekalų gamyboje. Paprastai tokios žolelės į patiekalą siunčiamos prieš pat gaminimo pabaigą, kad jos spėtų suteikti savo skonį.
Gaminimo laikas
10 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
43 kcal.
Baltymai
3 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Mikrobangų krosnelėje džiovintos žolelės Žingsnis 1
Sulenkite popierinį rankšluostį dviem sluoksniais, sudėkite ant jo žalumynus ir uždenkite.

Žingsnis 2

Mikrobangų krosnelėje džiovintos žolelės Žingsnis 2
Žalumynus džiovinkite mikrobangų krosnelėje 5 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
paruošimai, daržovių paruošimai, konservavimas, mažai kalorijų, sala, cukinijų sezonas, morkų sezonas, pomidorų sezonas, saldžiųjų paprikų sezonas, česnakų sezonas, ajika, be bendrų alergenų, receptų knyga, pomidorų ajika, česnakų ajika, česnakų ajika, česnakų paruošimai

Kategorijos