Publikavimo data: 2024-06-08
Mikrobangų krosnelės žąsis
Mikrobangų krosnelėje paruošti žąsį gabaliukais yra paprasčiau ir greičiau nei visą žąsį kepti orkaitėje. Kad rezultatai būtų puikūs, tereikia žinoti keletą niuansų. Labai svarbu naudoti specialius mikrobangų krosnelės indus, pagamintus iš stiklo keramikos. Daugiau energijos gauna patiekalo kraštuose esantys gabaliukai, todėl daržoves geriau dėti į vidurį, o patys žąsies gabaliukai turi būti maždaug vienodo dydžio. Kepant mėsą reikėtų uždengti dangčiu, kad mėsa išliktų sultinga ir neišsipiltų riebalai.
Žingsnis 1
Paruoškite žąsieną. Sumaišykite druską ir pipirus. Mėsos gabalėlius įtrinkite šiuo mišiniu ir palikite 1 valandą.
Žingsnis 2
Apdorokite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūnus ir morkas. Pusę augalinio aliejaus supilkite į mikrobangų krosnelėms skirtą dubenį ir daržoves kepkite 4 minutes maksimalia mikrobangų krosnelės galia. Atidėkite daržoves į šalį. Nuo pomidorų pašalinkite kotelius ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Paruoškite žąsį. Likusiame augaliniame aliejuje kepkite žąsies gabalėlius 7 minutes didžiausiu galingumu. Į mėsą sudėkite pomidorus, svogūnus ir morkas. Kepkite dar 25 minutes 80 % galia. Suberkite miltus ir sviestą, gerai išmaišykite. Kepkite dar 2 minutes 80 % galia.
Kategorijos