Publikavimo data: 2024-10-21
Mini kruasanai su sūriu ir rūkyta lašiša
Kruasanai išpopuliarėjo dar XIX a. viduryje Paryžiuje. Tačiau gerai žinomas kruasanas iš sluoksniuotos tešlos atsirado tik XX a. trečiajame dešimtmetyje. Tuomet jie pradėti kepti su įvairiausiais saldžiais ir pikantiškais įdarais. Palyginti su kitų rūšių kepiniais, verta paminėti, kad kruasanai virškinami daug greičiau. Vaikams kruasanai yra A ir B grupės vitaminų šaltinis, taip pat teigiamai veikia organizmo augimą ir vystymąsi.
Žingsnis 1
Naudokite nepridegančią keptuvę. Į sausą keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytą cukiniją. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir kepkite cukiniją ant silpnos ugnies apie 5 minutes. Tada atvėsinkite.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite į apskritimą ir supjaustykite trikampiais. Ant kiekvieno trikampio uždėkite po gabalėlį lydyto sūrio. Ant kiekvieno trikampio pagrindo uždėkite po gabalėlį cukinijos. Ant cukinijos viršaus uždėkite gabalėlį žuvies.
Žingsnis 3
Kiekvieną trikampį iš apačios į viršų susukite. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos bandeles. Kiaušinio trynį sumaišykite su trupučiu vandens ir teptuku aptepkite bandelių viršų. Pabarstykite sezamo sėklomis ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Kategorijos