Publikavimo data: 2024-06-09
Minkštas triušis, keptas su daržovėmis
Triušienoje yra daug naudingų fermentų, dėl kurių ji lengvai virškinama. Triušiena laikoma dietine ir pasižymi geromis skoninėmis kulinarinėmis savybėmis. Jei mėsą gaminsite su daržovėmis ir jas iškepsite, gausite tikrą gastronominę bombą.
Žingsnis 1
Supjaustykite triušį vienodais gabalėliais. Įkaitinkite keptuvę ir supilkite aliejų. Sudėkite triušienos gabalėlius ant keptuvės ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Būtinai apkepkite mėsą iš abiejų pusių, kad susidarytų auksinė plutelė. Paruoškite kepimo indą ir sudėkite į jį keptus triušienos gabalėlius.
Žingsnis 2
Bulves, grybus, svogūnus ir salierus supjaustykite kubeliais arba žiedais. Taip pat apkepkite daržoves iš abiejų pusių. Iškepusias daržoves sudėkite į formą kartu su triušiena. Pabarstykite rozmarinu, druska ir pipirais.
Žingsnis 3
Įpilkite vandens taip, kad triušis būtų visiškai panardintas į skystį. Uždenkite formą folija. Įkaitinkite orkaitę iki 180C ir perkelkite į ją kepimo formą. Kepkite triušį ir daržoves 20-30 min, tada nuimkite foliją ir palikite orkaitėje dar 30-40 min.
Kategorijos