Publikavimo data: 2025-08-20
Moliūgų blyneliai saulėta puse į viršų.
Moliūgų paplotėlius gana lengva paruošti, bet kartu jie nepalieka abejingų. Šį patiekalą dėl neįprastos ryškios saulėtos spalvos ir malonaus saldaus skonio mėgsta vaikai. Parašyti aiškų fritatų receptą nėra lengva užduotis. Kadangi miltų ir cukraus kiekis priklauso nuo moliūgo veislės. Šiame recepte į visus šiuos dalykus atsižvelgta. Paruoštos masės geriau nelaikyti, o iš karto kepti apkepus. Moliūgas gali suteikti papildomų sulčių.
Žingsnis 1
Moliūgą sutarkuokite tarka.
Žingsnis 2
Sutrinkite moliūgą su cukrumi, kiaušiniu ir druska. Cukraus kiekį galima koreguoti priklausomai nuo moliūgo rūšies. Pavyzdžiui, muskatiniai moliūgai yra daug saldesni, tokiu atveju cukraus galima visai nedėti.
Žingsnis 3
Suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Pažvelkite į konsistenciją, jei ji šiek tiek skysta, įberkite dar šiek tiek miltų. Lietiniai neturi suirti.
Žingsnis 4
Pradėkite kepti iš karto, nes moliūgas gali leisti sultis ir teks įberti daugiau miltų.
Žingsnis 5
Šaukštais pilkite mišinį ant įkaitintos keptuvės. Jei norite švelnesnių paplotėlių, kepkite keptuvėje be aliejaus. Jei mėgstate, kad jos būtų traškios, įpilkite daugiau aliejaus.
Žingsnis 6
Kepkite ant vidutinės ugnies, kol iškeps.
Kategorijos