Publikavimo data: 2024-09-22
Moliūgų blyneliai su cinamonu
Rudenį moliūgų patiekalai tampa ypač populiarūs. Jis kepamas su mėsa, iš jo gaminami saldūs apkepai ir net pyragai. Siūlome pasigaminti moliūgų paplotėlius su cinamonu - tai skanu, greita ir labai paprasta. Įtraukti moliūgą į savo mitybą - labai geras sprendimas, nes jame gausu vitaminų ir mikroelementų, jis gerina virškinimą, padeda pašalinti toksinus ir stiprina imuninę sistemą.
Žingsnis 1
Tyrės paruošimas: nulupkite nuluptas daržoves, nuplaukite jas ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sudėkite jas į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu taip, kad vanduo siektų pusę daržovių tūrio. Išvirkite moliūgą, kol suminkštės, nusausinkite ir panardinamuoju maišytuvu sutrinkite. Tyrę atvėsinkite ir 2-3 dienas laikykite šaldytuve.
Žingsnis 2
Iš atšaldytos moliūgų tyrės ir likusių ingredientų paruoškite tešlą. Pirmiausia atskirame dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus - miltus, kepimo miltelius, cukrų, muskatą ir cinamoną.
Žingsnis 3
Sudėkite visus skystus ingredientus: pieną, ištirpintą sviestą, obuolių actą ir kiaušinius atskirai ir išmaišykite iki vientisos masės. Palaipsniui supilkite skystį į miltus ir maišykite, kol neliks gumuliukų.
Žingsnis 4
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus kepimui arba naudokite nepridegančią keptuvę ir kepkite be aliejaus. Kepkite paplotėlius po 2 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos