Publikavimo data: 2024-10-14
Moliūgų blyneliai su mėtomis ir prieskoniais
Moliūgas yra vienas pagrindinių rudens produktų. Iš jo gaminamos sriubos, desertai ir salotos. Šiame recepte moliūgas yra pagrindinis aštrių apkepų ingredientas. Pikantiškumo suteikia mėtos ir prieskoniai. Jie visiškai netrukdo moliūgo skoniui, o atvirkščiai - su juo dera. Dėl riešutų jaučiamas riešutų poskonis.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje įmuškite kiaušinius, suberkite smulkintus sausainius, muskatą, kapotus graikinius riešutus ir viską sumaišykite šluotele arba šakute. Į kiaušinių masę įmaišykite tarkuotą moliūgą.
Žingsnis 2
Tada suberkite cinamoną, druską, cukrų ir smulkiai supjaustytas mėtas. Maišydami pamažu nedidelėmis porcijomis supilkite visus miltus. Tešla turi būti ne per skysta, bet tirštos grietinės konsistencijos.
Žingsnis 3
Ant ugnies pastatykite keptuvę, supilkite aliejų ir kepkite blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol iškeps arba kol įgaus auksinę plutelę. Paruoštus blynus patiekite su naminiu uogų padažu.
Kategorijos