Publikavimo data: 2025-08-20
Moliūgų-daržovių kreminė sriuba su vištienos krūtinėle
Moliūgas yra labai naudinga daržovė, nes jame esantis magnis ir kalis stiprina širdį ir kraujagysles. Jis apsaugo nuo hipertenzijos, šalina iš organizmo skysčių perteklių, skatina svorio metimą, nes neleidžia kauptis riebalams, gerina regėjimą, virškinimą, yra stiprus antioksidantas. Tačiau, deja, daugelis žmonių nemėgsta valgyti moliūgų. Todėl paruoškite moliūgų-daržovių grietinėlės sriubą su vištienos krūtinėle, ir jos pieniškas bei kreminis skonis su lengva daržovių nata, su minkštais, švelniais vištienos gabalėliais užkariaus jus ir jūsų artimuosius savo sotumu ir puikiu skoniu.
Žingsnis 1
Vištienos krūtinėlę išvirkite pasūdytame vandenyje, įdėkite salierų, lauro lapą, šiek tiek pipirų. Išvirusią krūtinėlę išimkite, šiek tiek atvėsinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sultinį, kuriame virė krūtinėlė, perkoškite.
Žingsnis 2
Moliūgą, morkas ir bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite į puodą su vištienos sultiniu. Virkite daržoves, kol jos suminkštės. Tuo tarpu alyvuogių aliejuje pakepinkite nedideliais gabalėliais supjaustytą svogūną.
Žingsnis 3
Į virtas daržoves sudėkite pakepintus svogūnus ir gerai susmulkinkite trintuvu. Dabar sudėkite grietinėlės sūrį, pieną, grietinėlę, raudonėlį, juoduosius pipirus, džiovintą česnaką, druską. Sriubos tyrę gerai išmaišykite, užvirus virkite 3-4 minutes ant silpnos ugnies.
Kategorijos