Publikavimo data: 2024-05-25
Moliūgų humusas
Artimųjų Rytų kulinarinės tradicijos šiandien tampa vis populiaresnės. Tai susiję su vegetarizmo plėtra ir sveikos mitybos tema. Tarp rytietiškų receptų yra daug vertingų daržovių patiekalų. Pavyzdžiui, humusas yra pasta, gaminama iš avinžirnių - maistingų ir daug vitaminų turinčių žirnių. Humusas dažnai ruošiamas pridedant kitų produktų. Moliūgų humusas yra naudingas ir skanus. Šis užkandis tinka kaip savarankiškas patiekalas, padažas ir sumuštinių padažas.
Žingsnis 1
Išvirkite avinžirnius. Pupeles 6-8 valandas mirkykite vandenyje, tada 30-40 minučių virkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Moliūgą, česnaką ir svogūną pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje su folija 40-60 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite moliūgų humusą. Virtus avinžirnius sutrinkite trintuvu. Į avinžirnius įpilkite šiek tiek sultinio, kad mišinys būtų minkštas. Tokiu pat būdu pagaminkite moliūgų, svogūnų ir česnakų tyrę. Sumaišykite su avinžirniais. Pagardinkite druska, paprika, citrinos sultimis, tahini ir cinamonu. Dar kartą sumaišykite blenderiu. Palikite moliūgų humusą 30 minučių.
Kategorijos