Publikavimo data: 2024-04-06
Moliūgų ir kokosų kreminė sriuba
Moliūgų ir kokosų kreminės sriubos skirtumas tas, kad čia grietinėlė pakeista kokosų pienu. Tai kaloringas produktas, turintis daug naudingų rūgščių, vitaminų ir mikroelementų. Rinkdamiesi jį atkreipkite dėmesį į tai, kad riebesni variantai tinka sriuboms, antriesiems patiekalams, desertams ir kremams gaminti. O mažiau riebūs mėginiai - gėrimams. Pirkdami moliūgą atminkite, kad prinokusio ir skanaus moliūgo odelė yra tanki, bet ne "medinė", o uodega tamsi ir sausa.
Žingsnis 1
Išvirkite daržoves. Sudėkite moliūgą į puodą, užpilkite vandeniu, suberkite prieskonius (karį, lauro lapą, pipirus) ir druską pagal skonį. Užvirinkite vandenį ir virkite moliūgą ant vidutinės ugnies 10 minučių. Tada į puodą sudėkite likusias daržoves (morkas ir svogūnus) ir virkite dar 20 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite kokosų pieną. Įdėkite dubenėlį su pienu į mikrobangų krosnelę ir virkite 1 minutę dideliu galingumu. Išmaišykite ir virkite dar 30 sekundžių.
Žingsnis 3
Į sriubą įpilkite pieno. Puodą su moliūgais nukelkite nuo ugnies ir nusunkite į kitą dubenį. Iš daržovių mišinio išimkite lauro lapą, sudėkite česnaką ir supilkite pašildytą kokosų pieną. Tada sriubą sutrinkite trintuvu, prireikus įpilkite daržovių sultinio.
Kategorijos