Publikavimo data: 2024-06-08
Moliūgų ir mandarinų uogienė
Džemas nuo uogienės skiriasi savo konsistencija - jame beveik nėra atskiro sirupo, didelių vaisių gabalėlių ar sveikų uogų. Paprastai uogienė gaminama iš uogų arba vaisių, tačiau ne mažiau skanios ir sveikos yra ir iš daržovių pagamintos uogienės, pavyzdžiui, iš moliūgų su mandarinų priedais. Moliūgai pradėti auginti maždaug prieš 5 tūkst. metų, o šiandien yra daugiau kaip 50 moliūgų veislių. Moliūgai nereikalauja ypatingų auginimo sąlygų, todėl auga beveik visose pasaulio šalyse.
Žingsnis 1
Paruoškite moliūgą ir mandarinus. Moliūgą supjaustykite mažais gabalėliais. Mandarinus supjaustykite skiltelėmis. Į puodo dugną įpilkite šiek tiek vandens. Į puodą sudėkite mandarinų griežinėlius, sudėkite moliūgo griežinėlius ir užpilkite cukraus ir cinamono mišiniu. Viską išmaišykite. Palaukite 20 minučių, kol išsiskirs sultys.
Žingsnis 2
Išvirkite uogienę. Sudėkite mandarinų ir moliūgų mišinį ant didelės ugnies ir virkite 5 minutes. Tada sumažinkite temperatūrą ir ant silpnos ugnies virkite 45 minutes. Šiek tiek atvėsinkite ir panardinamuoju maišytuvu paverskite moliūgų ir mandarinų mišinį tyrele. Užvirinkite ir karštą uogienę supilkite į stiklainius.
Kategorijos