Publikavimo data: 2024-09-22
Moliūgų puode kepta mėsa
Puode kepta mėsa visada būna labai skani ir aromatinga. O jei ją iškepsite valgomajame puode iš moliūgo, patiekalas taps dar naudingesnis. Moliūge gausu B grupės vitaminų, PP, C, E, D ir labai reto vitamino K, kurie būtini normaliai kepenų veiklai ir sveikiems kaulams palaikyti. Be to, moliūge yra skaidulų, būtinų žarnyno peristaltikai normalizuoti, taip pat kalio, magnio, cinko, geležies, seleno ir kitų mikroelementų.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite stambiais kubeliais, o svogūnus ir morkas - šiaudeliais. Kad pjaustydami svogūnus nesulaikytumėte ašarų dėl akių sudirginimo, prieš pjaustydami svogūnus ir peilį pamerkite į šaltą vandenį, o paskui periodiškai nuplaukite peilį vandeniu.
Žingsnis 2
Pomidorus ir salierą supjaustykite kubeliais, papriką - griežinėliais. Jei norite, nuo pomidorų galite pašalinti odelę, panardindami juos 3-5 min. į verdantį vandenį.
Žingsnis 3
Nesupjaustykite jautienos labai dideliais gabalais, svarbiausia, kad jie būtų maždaug vienodo dydžio. Nugarinę ir sprandinę galite pjaustyti stambiau, o sprandinę ir nugarinę - smulkiau, kad mėsa gerai troškintųsi ir gatavame patiekale būtų minkšta.
Žingsnis 4
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite mėsą ir daržoves, dėdami jas vieną po kitos. Pirmiausia mėsą, tada svogūnus ir morkas, o galiausiai pomidorus ir paprikas. Bulvių, salierų ir česnakų galima nedėti.
Žingsnis 5
Nupjaukite moliūgo dangtį, kur yra kotelis. Jei moliūgas dėl savo formos negali stovėti vertikaliai, apačioje padarykite ploną pjūvį. Išskobkite sėklas ir nupjaukite dalį minkštimo, kad puodas būtų talpus.
Žingsnis 6
Į moliūgą įdarykite bulves, salierus ir su daržovėmis pakepintą mėsą, įberkite druskos, pipirų ir smulkinto česnako.
Žingsnis 7
Uždenkite moliūgų puodą dangčiu ir vertikaliai pastatykite jį ant kepimo skardos. Kepkite 180 ℃ temperatūroje 120 minučių. Tada išjunkite ir atidarykite orkaitę. Leiskite puodui šiek tiek atvėsti ir tik tada išimkite ant lėkštės.
Kategorijos