Publikavimo data: 2024-03-28
Moliūgų salotos žiemai
Skanios ir sveikos žiemos salotos iš moliūgų bus puiki kasdienio ir šventinio stalo įvairovė. Moliūgas garsėja savo naudingomis savybėmis. Jį lengvai virškina organizmas, be to, jame yra daug žmogui naudingų vitaminų ir mineralų. Jei šį patiekalą vertintume kulinariniu požiūriu, jis puikiai dera su šviežiomis morkomis, cukinija, svogūnais ir prieskoniais. Kartu jie sudaro puikų patiekalą, kurį galima ilgai laikyti. Visada turėsite galimybę atidaryti stiklainį tokių salotų ir jas patiekti.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 100-120 ⁰C temperatūros. Dėkite stiklainius ir dangtelius į orkaitę neuždengę stiklainių dangteliais. Sterilizuokite 0,5 l talpos stiklainius 10 minučių, o litrinius - 15 minučių. Užsirašykite laiką, o kai jie bus pašildyti, išjunkite kaitinimą ir palikite visą turinį orkaitėje, kol visiškai atvės.
Žingsnis 2
Nuluptą moliūgą supjaustykite dideliais 2-2,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 3
Morkas supjaustykite 3-4 mm griežinėliais.
Žingsnis 4
Cukiniją supjaustykite dideliais 2-2,5 cm dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Svogūną supjaustykite 3-4 mm pusžiedžiais.
Žingsnis 6
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 7
Visas supjaustytas daržoves sudėkite į puodą. Užpilkite daržoves vandeniu, suberkite cukrų ir druską, užvirkite ir virkite 40 minučių.
Žingsnis 8
Likus 5 minutėms iki daržovių paruošimo, sudėkite pomidorų pastą, susmulkintas žoleles ir actą. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 9
Paruoštos žiemos moliūgų salotos. Karštas salotas perkelkite į sterilizuotą stiklainį, sandariai uždarykite dangteliu, uždenkite kuo nors šiltu ir padėkite salotas apverstas aukštyn kojomis, kad atvėstų. Laikykite vėsioje vietoje.
Kategorijos