Publikavimo data: 2024-06-13
Moliūgų sėklų kotletas.
Kotletai dažnai kepami su faršu, kuris padeda išsaugoti mėsos sultingumą. Vietoj tradicinių miltų galite pasigaminti įdomų ir sveiką apkepą iš moliūgų sėklų. Moliūgų sėklos labai svarbios sveikatai, nes jose gausu vitaminų A, B6, C, E, geležies, cinko, fosforo, magnio, beta karotino, tiamino, folio rūgšties.
Žingsnis 1
Įdarykite kotletus. Į dubenį sudėkite vištienos prieskonius, sūrį ir 0,5 šaukštelio druskos. Moliūgų sėklas sumalkite blenderiu arba kavos malūnėliu, suberkite į prieskonius, druską ir sūrį ir sumaišykite. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir suplakite. Kiekvieną vištienos gabalėlį pamerkite į kiaušinį, tada į prieskonių, sūrio ir sėklų mišinį.
Žingsnis 2
Iškepkite kotletus. Kepimo indą patepkite saulėgrąžų aliejumi. Sudėkite kotletus į kepimo indą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite kotletus 15 minučių. Tada uždenkite folija ir kepkite dar 15 minučių.
Kategorijos