Moliūgų sėklų kotletas. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-13

Moliūgų sėklų kotletas.

Kotletai dažnai kepami su faršu, kuris padeda išsaugoti mėsos sultingumą. Vietoj tradicinių miltų galite pasigaminti įdomų ir sveiką apkepą iš moliūgų sėklų. Moliūgų sėklos labai svarbios sveikatai, nes jose gausu vitaminų A, B6, C, E, geležies, cinko, fosforo, magnio, beta karotino, tiamino, folio rūgšties.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
216 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moliūgų sėklų kotletas. Žingsnis 1
Įdarykite kotletus. Į dubenį sudėkite vištienos prieskonius, sūrį ir 0,5 šaukštelio druskos. Moliūgų sėklas sumalkite blenderiu arba kavos malūnėliu, suberkite į prieskonius, druską ir sūrį ir sumaišykite. Į dubenį įmuškite kiaušinį ir suplakite. Kiekvieną vištienos gabalėlį pamerkite į kiaušinį, tada į prieskonių, sūrio ir sėklų mišinį.

Žingsnis 2

Moliūgų sėklų kotletas. Žingsnis 2
Iškepkite kotletus. Kepimo indą patepkite saulėgrąžų aliejumi. Sudėkite kotletus į kepimo indą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite kotletus 15 minučių. Tada uždenkite folija ir kepkite dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos