Publikavimo data: 2024-04-05
Moliūgų suktinukas su grybais
Ar žinojote, kad moliūgas yra ne daržovė, o tikra uoga. Beje, ji laikoma didžiausia uoga pasaulyje. Tačiau įdomu tai, kad moliūgų patiekalus rekomenduojama valgyti nuo rugpjūčio iki lapkričio mėnesio. Tuo metu derlius kaip tik nuimamas, o moliūgas dar minkštas, sultingas ir prisotintas didžiulio kiekio vitaminų.
Žingsnis 1
Paruoškite moliūgų sausainius. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinį ir įberkite druskos. Plakite, kol taps sodrūs ir putoti. Įmaišykite moliūgų tyrę, miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Ant kepimo skardos išklokite kepimo pergamentą ir paskleiskite ant jo tešlą. Siųskite biskvitą į iki 180 ˚C įkaitintą orkaitę 15 minučių. Kai bus paruoštas, išimkite vyniotinio pagrindą, suvyniokite jį ir uždenkite rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir sudėkite svogūną. Kepkite, kol taps skaidrūs. Tada supilkite grybus. Kepkite, kol mišinys bus paruoštas. Tada į keptuvę suberkite prieskonius, grietinę ir špinatus. Kruopščiai išmaišykite ir palikite 1 minutę ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 3
Surinkite ritinį. Išskleiskite sausainio gabalėlį. Ant jo užtepkite tolygų sluoksnį daržovių įdaro ir pabarstykite sūriu. Susukite į tvirtą ritinį. Dėkite siūle žemyn į serviravimo lėkštę ir palikite šaldytuve 120 minučių.
Kategorijos