Publikavimo data: 2024-06-22
Moliūgų troškinys
Šis švelnus moliūgų apkepas patiks net tiems, kurie nevalgo moliūgų. Jis gaunasi labai gražus, tarsi rudens saulė, ir labai kvapnus. Norint paruošti apkepą su moliūgais, reikia pagaminti dviejų rūšių saldžios tešlos - moliūgų ir varškės - ir vieną po kitos išdėlioti kepimo formoje. Taip ant kepinio paviršiaus ir viduje atsiras gražus dryžuotas raštas. Ryškus, kvapnus, sotus apkepas su moliūgais bus puikūs pusryčiai, pakels nuotaiką ir suteiks jėgų.
Žingsnis 1
Paruoškite moliūgų tešlą. Moliūgą sudėkite į kepimo formą ir kepkite 40 min. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite moliūgą ir mikseriu pagaminkite moliūgų tyrę. Į tyrę įmuškite 1 kiaušinį, suberkite pusę miltų ir pusę cukraus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite varškės tešlą. Varškę sumaišykite su vienu kiaušiniu, druska, likusiais miltais ir cukrumi. Sumaišykite blenderiu iki kreminės masės.
Žingsnis 3
Paruoškite moliūgų apkepą. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Po vieną į kepimo formos vidurį dėkite ir išlyginkite po vieną valgomąjį šaukštą moliūgų ir varškės tešlos, kol tešla iškeps. Kepkite 40 minučių 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Kategorijos