Publikavimo data: 2024-02-04
Moliūgų troškinys receptas
Jei jau gaminote moliūgų sriubą, moliūgų košę, moliūgų sultis, moliūgų pyragą, bet namuose dar turite daug moliūgų, pabandykite pasigaminti gardų varškės ir moliūgų apkepą. Naudodami varškę, kefyrą ir manų kruopas, turėsite traškią, gardžią tekstūrą. Kita vertus, moliūgas suteiks ryškią spalvą ir lengvą skonį. Gera žinia ta, kad paruošti šį patiekalą užtruks tik 30 minučių.
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite moliūgą, minkštimą sutarkuokite smulkia tarka. Varškę pertrinkite per vidutinį sietelį, supilkite manų kruopas ant kefyro ir palikite 10 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Sudėkite varškę, kiaušinius ir cukrų ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Į varškės masę įmaišykite tarkuotą moliūgą ir kefyre išmirkytas manų kruopas. Gerai išmaišykite ir palikite 10 minučių.
Žingsnis 4
Mišinį sudėkite į aliejumi pateptą formą ir uždenkite folija.
Žingsnis 5
Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 15-20 minučių.
Kategorijos