Publikavimo data: 2024-06-13
Morkų pjaustymas
Morkų kotletas - skanus ir sveikas patiekalas darbo dienomis ir švenčių dienomis. Morkos stiprina imunitetą, gerina virškinimą, stimuliuoja protinę veiklą ir lėtina senėjimo procesus. Daržovę galima naudoti ir šviežią, ir šaldytą. Tinka bet kokia mėsa. Kartu su morkomis galite dėti bet kokių kitų daržovių. O kad daržovių ir mėsos sultys neišsiskirtų, įdėkite rudenišką sūrio plutelę. Geriau imti kietųjų rūšių sūrį, pavyzdžiui, rusišką arba olandišką.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Iš šlaunelių išpjaukite kaulą ir lengvai apskrudinkite mėsą. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Paruoškite mišrainę. Keptuvėje su aliejumi 3-5 min. pakepinkite supjaustytas morkas ir svogūnus. Periodiškai maišykite ir stebėkite, kad daržovės nesudegtų.
Žingsnis 3
Sudėkite patiekalą ir iškepkite. Šlauneles dėkite oda į apačią ant kepimo skardos. Ant viršaus paskleiskite keptas daržoves. Apibarstykite sūriu, viršų aptepkite majonezu. Dėkite į orkaitę 40 minučių.
Kategorijos