Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka ant grotelių
Keptuvėje kepama musaka - aromatingas patiekalas su sultinga malta mėsa, baklažanais ir švelniu grietinėlės padažu. Sūrio plutelė jį papildo, suteikdama malonų pienišką poskonį. Musaka gaunasi skani, maistinga ir labai minkšta. Beje, patiekale gausu sveikatai vertingų mineralinių medžiagų: fosforo, seleno ir cinko, kurie būtini energijos balansui ir darbingumui palaikyti.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Mišinį kruopščiai išmaišykite mentele. Kepkite ingredientus apie 40 sekundžių. Po to nukelkite keptuvę nuo viryklės ir leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti. Tada grąžinkite keptuvę ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami supilkite pieną.
Žingsnis 2
Baigkite virti padažą. Padažą užvirinkite, tada virkite dar 3-5 minutes. Tada į mišinį suberkite tarkuotą sūrį, druską ir muskatą ir išmaišykite. Padažą virkite, kol sūris išsilydys. Po to nuimkite mišinį nuo ugnies, atvėsinkite ir įmuškite kiaušinius. Padažą išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite baklažanus. Daržoves nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Tada į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, sudėkite baklažanų griežinėlius ir apkepkite juos iš abiejų pusių, kol apskrus.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Į karštą keptuvę sudėkite smulkintą svogūną ir maišydami kepkite, kol suminkštės. Po to daržoves atidėkite į šalį, padidinkite ugnį ir sudėkite į keptuvę maltą mėsą, kepkite, kol ji bus paruošta. Tada į mėsą supilkite vyną, svogūnus, pomidorus, pagal skonį druskos ir pipirų, išmaišykite. Troškinkite faršą ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis.
Žingsnis 5
Paruoškite musaką. Į gilios keptuvės dugną sudėkite baklažanų sluoksnį. Ant viršaus sudėkite mėsos įdarą ir dar vieną sluoksnį baklažanų. Musaką užpilkite bešamelio padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 40 minučių.
Kategorijos