Moussaka ant grotelių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Moussaka ant grotelių

Keptuvėje kepama musaka - aromatingas patiekalas su sultinga malta mėsa, baklažanais ir švelniu grietinėlės padažu. Sūrio plutelė jį papildo, suteikdama malonų pienišką poskonį. Musaka gaunasi skani, maistinga ir labai minkšta. Beje, patiekale gausu sveikatai vertingų mineralinių medžiagų: fosforo, seleno ir cinko, kurie būtini energijos balansui ir darbingumui palaikyti.
Gaminimo laikas
105 min.
Laikas virtuvėje
65 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.53/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moussaka ant grotelių Žingsnis 1
Pradėkite ruošti padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus. Mišinį kruopščiai išmaišykite mentele. Kepkite ingredientus apie 40 sekundžių. Po to nukelkite keptuvę nuo viryklės ir leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti. Tada grąžinkite keptuvę ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami supilkite pieną.

Žingsnis 2

Moussaka ant grotelių Žingsnis 2
Baigkite virti padažą. Padažą užvirinkite, tada virkite dar 3-5 minutes. Tada į mišinį suberkite tarkuotą sūrį, druską ir muskatą ir išmaišykite. Padažą virkite, kol sūris išsilydys. Po to nuimkite mišinį nuo ugnies, atvėsinkite ir įmuškite kiaušinius. Padažą išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Moussaka ant grotelių Žingsnis 3
Paruoškite baklažanus. Daržoves nuplaukite ir nusausinkite popieriniais rankšluosčiais. Tada į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, sudėkite baklažanų griežinėlius ir apkepkite juos iš abiejų pusių, kol apskrus.

Žingsnis 4

Moussaka ant grotelių Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Į karštą keptuvę sudėkite smulkintą svogūną ir maišydami kepkite, kol suminkštės. Po to daržoves atidėkite į šalį, padidinkite ugnį ir sudėkite į keptuvę maltą mėsą, kepkite, kol ji bus paruošta. Tada į mėsą supilkite vyną, svogūnus, pomidorus, pagal skonį druskos ir pipirų, išmaišykite. Troškinkite faršą ant vidutinės ugnies, kol išgaruos skystis.

Žingsnis 5

Moussaka ant grotelių Žingsnis 5
Paruoškite musaką. Į gilios keptuvės dugną sudėkite baklažanų sluoksnį. Ant viršaus sudėkite mėsos įdarą ir dar vieną sluoksnį baklažanų. Musaką užpilkite bešamelio padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Uždenkite ir virkite ant silpnos ugnies 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos