Moussaka su bryndza pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Moussaka su bryndza

Garsiąją graikišką musaką 1920 m. sukūrė virtuvės šefas Nicholas Clementesas. Jos pagrindą sudarė arabiškos salotos su baklažanais. Kad patiekalas būtų maistingesnis, virėjas į jį pridėjo mėsos ir grietinėlės padažo. Šis receptas tapo klasikine graikiška musaka. Patiekalą galite paįvairinti į apkepą įmaišydami bryndzos. Kad sūris būtų sodraus skonio ir aromato, rinkitės brinzos sūrį iš avių arba ožkų pieno. Pavyzdžiui, armėnišką, moldavišką arba kaukazietišką sūrį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
119 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moussaka su bryndza Žingsnis 1
Paruoškite musakos ingredientus. Baklažanus kepkite aliejuje 5-7 minutes. Pagardinkite trupučiu druskos. Sudėkite juos į atskirą lėkštę. Toje pačioje keptuvėje 10 min. pakepinkite maltą mėsą su svogūnu ir česnaku. Pagardinkite druska.

Žingsnis 2

Moussaka su bryndza Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir iškepkite musaką. Įmuškite kiaušinius. Sudėkite grietinę, tarkuotą sūrį, muskatą ir pipirus. Masę gerai išmaišykite. Į karščiui atsparią formą, išteptą aliejumi, pirmiausia išdėliokite baklažanus, tada maltą mėsą. Tada sluoksniuokite pomidorus, bryndzą ir alyvuoges. Užpilkite grietinės padažu. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos