Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su bryndza
Garsiąją graikišką musaką 1920 m. sukūrė virtuvės šefas Nicholas Clementesas. Jos pagrindą sudarė arabiškos salotos su baklažanais. Kad patiekalas būtų maistingesnis, virėjas į jį pridėjo mėsos ir grietinėlės padažo. Šis receptas tapo klasikine graikiška musaka. Patiekalą galite paįvairinti į apkepą įmaišydami bryndzos. Kad sūris būtų sodraus skonio ir aromato, rinkitės brinzos sūrį iš avių arba ožkų pieno. Pavyzdžiui, armėnišką, moldavišką arba kaukazietišką sūrį.
Žingsnis 1
Paruoškite musakos ingredientus. Baklažanus kepkite aliejuje 5-7 minutes. Pagardinkite trupučiu druskos. Sudėkite juos į atskirą lėkštę. Toje pačioje keptuvėje 10 min. pakepinkite maltą mėsą su svogūnu ir česnaku. Pagardinkite druska.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą ir iškepkite musaką. Įmuškite kiaušinius. Sudėkite grietinę, tarkuotą sūrį, muskatą ir pipirus. Masę gerai išmaišykite. Į karščiui atsparią formą, išteptą aliejumi, pirmiausia išdėliokite baklažanus, tada maltą mėsą. Tada sluoksniuokite pomidorus, bryndzą ir alyvuoges. Užpilkite grietinės padažu. Kepkite 180-200 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Kategorijos