Moussaka su fetos sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Moussaka su fetos sūriu

Musaką galima gaminti su įvairių rūšių sūriu. Moussaka su fetos sūriu yra neįprasto skonio ir labai sveika. Europos Sąjungoje fetos sūris yra tik Graikijoje gaminamas sūris, kurio sudedamosios dalys gaminamos tam tikrose šalies dalyse. Fetos sūris būna kietas ir minkštas. Skonio požiūriu sūris yra rūgščių, aštrių ir sūrių atspalvių mišinys. Jis naudojamas kanapėms, salotoms ir kepiniams gaminti.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
115 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.84/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Moussaka su fetos sūriu Žingsnis 1
Paruoškite musakos ingredientus. Baklažanus, bulves ir pomidorus supjaustykite apskritimais. Į dubenį sudėkite fetą, įmuškite į ją kiaušinius, išmaišykite, suberkite petražoles ir džiovintus raudonėlius ir dar kartą išmaišykite.

Žingsnis 2

Moussaka su fetos sūriu Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame pakepinkite miltus. Supilkite pieną, maišydami plaktuvu įberkite muskato riešutą ir 0,5 šaukštelio druskos. Virkite, kol sutirštės, apie 7 minutes. Nuimkite nuo ugnies.

Žingsnis 3

Moussaka su fetos sūriu Žingsnis 3
Sudėkite į formą ir iškepkite musaką. Pirmuoju sluoksniu sudėkite bulves, tada baklažanus, druską, ant viršaus - fetą ir kiaušinius, tada pomidorus. Viską užpilkite padažu, pabarstykite parmezanu. Kepkite orkaitėje 40 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos