Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su fetos sūriu
Musaką galima gaminti su įvairių rūšių sūriu. Moussaka su fetos sūriu yra neįprasto skonio ir labai sveika. Europos Sąjungoje fetos sūris yra tik Graikijoje gaminamas sūris, kurio sudedamosios dalys gaminamos tam tikrose šalies dalyse. Fetos sūris būna kietas ir minkštas. Skonio požiūriu sūris yra rūgščių, aštrių ir sūrių atspalvių mišinys. Jis naudojamas kanapėms, salotoms ir kepiniams gaminti.
Žingsnis 1
Paruoškite musakos ingredientus. Baklažanus, bulves ir pomidorus supjaustykite apskritimais. Į dubenį sudėkite fetą, įmuškite į ją kiaušinius, išmaišykite, suberkite petražoles ir džiovintus raudonėlius ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame pakepinkite miltus. Supilkite pieną, maišydami plaktuvu įberkite muskato riešutą ir 0,5 šaukštelio druskos. Virkite, kol sutirštės, apie 7 minutes. Nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 3
Sudėkite į formą ir iškepkite musaką. Pirmuoju sluoksniu sudėkite bulves, tada baklažanus, druską, ant viršaus - fetą ir kiaušinius, tada pomidorus. Viską užpilkite padažu, pabarstykite parmezanu. Kepkite orkaitėje 40 minučių.
Kategorijos