Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su Himalajų druska
Himalajų druska dėl didelio geležies kiekio yra rausvos spalvos. Nuo paprastos valgomosios druskos ji skiriasi tuo, kad organizmas ją lengvai pasisavina ir padeda pašalinti toksinus. Druska išgaunama tik rankomis, kad būtų išsaugotas produkto grynumas. Švelnus saldžiai sūrus skonis puikiai dera su beveik visais patiekalais. Himalajų druska gali būti puikus baigiamasis akcentas ir pagardinti musaką - graikišką daržovių apkepą su malta mėsa.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą. Ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir pakepinkite 1 minutę. Pašildykite pieną ir supilkite į miltų ir sviesto mišinį, intensyviai maišydami. Padažą užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 5 minutes. Įmaišykite tarkuotą sūrį, muskatą, cinamoną ir Himalajų druską. Virkite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį ir nuolat maišydami supilkite į padažą.
Žingsnis 2
Pakepinkite svogūną su daržovėmis. Kepkite svogūną keptuvėje, kol taps auksinis. Sudėkite maltą mėsą, druską ir pipirus ir kepkite kartu dar 10 minučių. Tada sumažinkite ugnį, supilkite vyną, sudėkite pomidorus ir troškinkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės.
Žingsnis 3
Iškepkite musaką. Į kepimo indą sluoksniais sudėkite pusę baklažanų, tada - maltą mėsą. Ant viršaus paskleiskite likusius baklažanus, viską užpilkite padažu ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Įdėkite formą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių, kol paruduos. Išimkite iš orkaitės ir palikite musaką šiek tiek atvėsti ir sustingti.
Kategorijos