Publikavimo data: 2024-06-15
Moussaka su pomidorų pasta
Graikiška musaka yra sotus patiekalas iš baklažanų ir maltos mėsos. Tačiau arabų šalyse moussaka yra šaltos salotos iš pomidorų ir baklažanų. Musaka su pomidorų pasta yra vegetariška patiekalo versija, kuri puikiai tinka tiems, kurie nemėgsta mėsos. Joje yra įvairių maistingų daržovių, o pomidorų pasta naudojama kaip padažas, suteikiantis patiekalui dar daugiau sultingumo.
Žingsnis 1
Paruoškite daržovių įdarą. Keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Sudėkite svogūną ir česnaką ir kepkite, kol taps skaidrūs. Po to į ingredientus sudėkite salierus, sumaišykite daržoves ir kepkite dar 5 min. Į paruoštą mišinį sudėkite pomidorų pastą, pomidorus, ryžius, druską ir vandenį, išmaišykite ir uždenkite įdarą dangčiu. Troškinkite mišinį 10 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Paruoškite baklažanus ir bulves. Į keptuvę supilkite likusį augalinį aliejų ir įkaitinkite. Tuomet sudėkite baklažanų griežinėlius ir apkepkite juos iš abiejų pusių, kol paruduos. Tą patį pakartokite su bulvių griežinėliais.
Žingsnis 3
Paruoškite musaką. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Ant formos dugno sudėkite daržovių įdarą, bulves ir baklažanus. Po to dar kartą pakartokite sluoksnius. Pabaigoje ant baklažanų uždėkite rozmarino šakelę. Formą sandariai uždarykite folija ir 15-20 min. pašaukite į orkaitę.
Kategorijos